8 παράξενα είδη καλαμαριών του βυθού!
|1. Piglet Squid
Μοιάζει με καρτούν ή με… ινδικό χοιρίδιο. Η Piglet, όπως λέγεται χαϊδευτικά, ζει στα σκοτεινά βάθη των θαλασσών και ξεχωρίζει για το… χαμόγελό της, που δεν είναι τίποτα άλλο από μια γερή δόση χρωστικής ουσίας δίπλα στο στόμα της.
2. Vampire Squid
Ο «βρυκόλακας» ανήκει στην οικογένεια Vampyroteuthis infernalis και ξεχωρίζει για τον εντυπωσιακό… μανδύα του, ο οποίος χρησιμεύει για να αντιμετωπίσει τους εχθρούς του. Αποτελεί σπάνιο είδος που ζει σε μεγάλα βάθη των ωκεανών.
3. Colossal Squid
Όνομα και πράγμα γι’αυτά τα «κολοσσιαία» της οικογένειας Mesonychoteuthis hamiltoni, που φτάνουν τα 14 μέτρα μήκος και τα 500 κικλά βάρος! Οι φάλαινες τα γνωρίζουν καλά, καθώς δύσκολα ξεχνούν τις αμυχές που αφήνει στο δέρμα τους μια «πάλη» μαζί τους.
4. Glass Squid
Ξεχωρίζουν για το ημι-διαφανές σώμα τους που αφήνει τα πάντα σε… κοινή θέα. Ένα από τα πιο ασυνήθιστα είναι το Cranchia Scabra, ένα είδος που λειτουργεί σαν… χελώνα, αφού στα δύσκολα «κλείνεται» στο σώμα του.
5. Striped Pyjama Squid
Ξεχωρίζει για τη ριγέ… ανδυμασία του που το κάνει να είναι πάντα στη μόδα. Στην ουσία πρόκειται για μία… σουπιά αλλά και ένα από τα ελάχιστα δηλητηριώδη κεφαλόποδα. Ζει στον Ινδικό και Ειρηνικό Ωκεανό και -εκτός των άλλων- ξεχωρίζει για την ομορφιά του.
6. Japanese Flying Squid
Ανήκει στην οικογένεια Todarodes pacificus και -αν και ιπτάμενο-δεν βγαίνει συχνά από το νερό. Όταν όμως το κάνει, πραγματικά το θέαμα είναι εντυπωσιακό. Πετάει μέχρι και 50 μέτρα πάνω από το νερό, σε μια προσπάθεια να ξεφύγουν από τους βασικούς εχθρούς τους που είναι οι φάλαινες.
7. Promachoteuthis Sulcus
Εφιαλτικό στην όψη, το καλαμάρι αυτό θυμίζει… προϊστορικό ον! Ανατριχιαστικά «δόντια» με τα οποία αναμασά την τροφή του είναι το βασικό χαρακτηριστικό του «προσώπου» του, ενώ θεωρείται ένα από τα πιο σπάνια θαλάσσια είδη.
8. Jumbo Squid
Με μήκος που φτάνει συχνά τα 1,75 μέτρα και βάρος κοντά στα 50 κιλά αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καλαμάρια. Ονομάζεται χαϊδευτικά «διάβολος», καθώς δεν είναι ιδιαίτερα φιλικό με τους δύτες. Όσοι, λοιπόν, βουτάτε στον Ειρηνικό Ωκεανό, καλό είναι να μείνετε μακριά