VideoΔείτε ενδιαφέροντα video!

Τεράστια τούνα συνολικού βάρους 195 κιλών ψάρεψε 17χρονος από το Τρίκερι!

tuna-fish-greeceΜια τεράστια τούνα συνολικού βάρους 195 κιλών ψάρεψε ο 17χρονος Παναγιώτης Χατζηβαγγέλης από το Τρίκερι μαζί με τον πατέρα του Κυριάκο στο Βόρειο Ευβοϊκό κοντά στα Λουτρά Αιδηψού, εντυπωσιάζοντας ακόμη και τους επαγγελματίες αλιείς με τη μαεστρία και την τύχη του!

Ο 17χρονος Παναγιώτης από τα 8 του χρόνια πηγαίνει στο καΐκι του πατέρα. Αρχικά όπως αναφέρει απλώς τον παρακολουθούσε να δουλεύει και σταδιακά χρόνο με το χρόνο ξεκίνησε να βοηθάει με αποτέλεσμα σήμερα στα 17 του χρόνια να κάνει τη δουλειά που κάνει ένας ενήλικας.

Οσον αφορά την τυχερή ψαριά, ο Παναγιώτης επισημαίνει ότι η τούνα είναι προστατευόμενο είδος και σε όλη την Ελλάδα από την Γενική Διεύθυνση Αλιείας δίνονται 30 σχετικές άδειες σε καΐκια, προκειμένου να ψαρεύονται τα συγκεκριμένα ψάρια για ένα διάστημα περίπου 2 μηνών. Μάλιστα, από τις 30 άδειες που δίνονται σε πανελλαδικό επίπεδο, οι 7 άδειες δίνονται σε επαγγελματίες αλιείες του Τρικερίου.

Για το μέγεθος του ψαριού ο 17χρονος εξηγεί, ότι συνήθως οι τούνες κυμαίνονται σε βάρος από 30 έως 80 κιλά, ωστόσο πιο σπάνια, όπως και στη δική του περίπτωση, ψαρεύονται και μεγαλύτερα. Ενδεικτικά, ο ίδιος τονίζει ότι το χρόνο συνήθως ψαρεύονται σε ολόκληρη την Ελλάδα 4-5 ψάρια με τόσο μεγάλο μέγεθος.

Για την μεταφορά της τούνας στο ιχθυοπωλείο χρειάστηκε φορτηγό ενώ κατά τη διάρκεια της μεταφοράς το ψάρι έγινε αντικείμενο σχολιασμού από δεκάδες περαστικούς, οι οποίοι φωτογραφήθηκαν πλάι στο ψάρι, ενώ παράλληλα απορούσαν για το πώς το έπιασαν και πως το ανέβασαν στο καΐκι τους.

Πηγή: taxydromos.gr

Add a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *